Sunday, 18 October 2009

Alahai BBM 3412...

Pengalaman sepanjang mengikui kursus BBM 3412??...Hmmm...pelbagai pengalaman yang saya tempuhi. Minggu pertama dapat jadual kuliah terkejut mak....sebab ada kelas teknologi maklumat dengan dr normaliza. Bukan tak suka tapi... pengalaman semester 5 dengan dr dah dapat agak perkara yang sama akan berlaku...apa yek???...apa lagi banyak kerja le...hehehe..jangan marah dr ni cakap jujur takde selindung. Apa lagi, persiapan minda terus dibuat.

Kuliah pertama dr sah seperti yang semua orang jangka.dr dah "preview" antara tugasan individu dan kumpulan. Apa lagi, sebab nak belajar terima ajelah. Semester ni kami belajar facebook.Lepas tu saya jadi hantu facebook dengan kengkawan kuliah dan kengkawan sekolah. kalau dr perasan saya antara pelajar yang aktif facebook masa tu (bukan nak promo diri sendiri..hehe..) tapi selepas minggu raya slow sikit sampai la ni sebab sibuk assignment dan exams.

Kami juga kena update blog yang dah belajar semester 5 dan e-sastera. Tapi...2 kerja kumpulan yang memaksa saya dan kengkawan berdiskusi di latar siswa 2 kali jumaat sampai pukul 1 pagi. Syukur sangat-sangat sebab suami memahami sebab 1 lebih isterinya baru sampai rumah. Apa yang menyeramkan semasa drive sorang2 nak balik ke hulu langat ni.meremang tengkuk kalau ingatkan semula. Dapat pula esoknya sekolah ganti, tapi...saya tak pernah ponteng sekolah sebab penat belajar malam. Saya rasa kengkawan sekuliah pun sama kan. sebab kami baik-baik belaka.Kenape? tak percaya ke? Meh datang tanya GB saya...hehehe..

Apa yang buat lagi haru, semasa nak siapkan assigment soal selidik. Ketika nak siapkan benda yang satu ni macam2 hal berlaku. Tekanan darah jadi rendah, migrain menyerang dan demam sampai seminggu tapi redah gak buat akhirnya siap.dah hantar pun. Alamak!!! soalan exams banyaknye nak jawab termasuk apa yang dah belajar sem lepas. Syukur semuanya dapat jawab walaupun banyak sebab selalu beri perhatian dan duduk depan semasa kuliah.

Sekarang semua tugasan yang macam-macam ada dengan exams yang macam-macam soalan telah berjaya ditempuhi. Lega...kepalapun dah relaks. Apa-apa pun itulah namanya belajar. Terima kasih banyak dr...

No comments:

Post a comment